Werking

book-of-ra-werkingDe video slots van Novomatic zijn over het algemeen voorzien van verschillende features. Daarnaast zal je zien als je er een paar hebt gespeeld dat de werking van deze features niet moeilijk zijn. Ook zal je kunnen zien dat de grafische kwaliteiten van de verschillende slots erg hoog liggen en dat de bedieningsknoppen stuk voor stuk overzichtelijk zijn. We nemen als voorbeeld natuurlijk Book of Ra spelen. In de onderstaande uitleg zullen we nader ingaan op de werking van het spel. Maar voor we het daar over hebben eerst iets over het thema. Het thema dat je tijdens het spelen tegen gaat komen is gebaseerd op Egypte en wel de tijd dat men nog steevast geloofde in bepaalde goden. Zo was er een zonnegod genaamd Ra welke volgens de mythe de schepper van de aarde was. In dit slot speelt het boek van deze god dan ook de hoofdrol. Het verhaal is dat een goudzoeker (deze is te vergelijken met Indiana Jones) op zoek gaat naar het boek van Ra waarmee hij grote schatten zal gaan vinden. Schatten die verborgen liggen in de piramides van Egypte. In de werking van Book of Ra zal je kunnen lezen wat het boek zo speciaal maakt. Daarnaast zal er in de werking een stuk staan over het bonusspel en over de winlijnen en het aantal rollen.

Werking Book of Ra Deluxe
Book of Ra kent 2 versies. De eerste en tevens de oudste versie wordt gespeeld op 5 rollen en met maximaal 9 winlijnen. De opvolger welke wordt aangeduid met Deluxe achter de naam wordt eveneens gespeeld op 5 rollen maar bevat 10 winlijnen. De werking die je hier zal vinden heeft betrekking op de Deluxe versie waarbij wel vermeld wordt dat je het ook kan gebruiken bij het spelen van de oudste versie. De werking van Book of Ra Deluxe versie is dus gebaseerd op 5 rollen en geldt voor zowel het gratis spelen als het voor het spelen met geld waarbij je gebruik kan maken van iDeal. Van iedere rol komen er 3 symbolen in het zicht. Dit betekent dus dat je bij dit populairste Novomatic slot 15 symbolen per draai in het zicht hebt. Je kan er nu voor kiezen om het spel te spelen met 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 of 10 winlijnen. De winlijnen zijn te selecteren met de plus en de min onder de kop LINES. Eigenlijk is de werking van deze winlijnen van groot belang op de rest van het spel. De winlijnen bepalen namelijk voor een groot gedeelte de winsten. Wil je een winst behalen dan moeten deze op zo’n winlijn vallen en wel op de meest linkse rol beginnen en zo per rol opschuiven naar rechts. Daarop is wel en uitzondering gemaakt voor het meest belangrijke symbool: het boek. De werking van het boek is namelijk de sleutel naar succes. Het boek is zowel het symbool van de joker als het symbool van het bonus spel. Over werking van de joker kunnen we kort zijn. Als joker vervangt het boek alle andere symbolen als dit in een combinatie tot en win kan leiden. Over de werking van het bonusspel zullen we wat meer vertellen. Het bonus spel bestaat uit 10 vrije spelen waarbij je een extra bonussymbool krijgt. Dit bonussymbool zal vooraf aan de 10 vrije spelen aan je bekend gemaakt worden middels een plaatje uit het grote boek. Tijdens de vrije spelen, welke je kan winnen als er 3 boeken op de rollen vallen, zal het bonussymbool als het valt zichzelf verspreiden over de gehele rol. Valt er ergens op een of meerdere andere rollen nog zo’n bonussymbool dan zal er onderling gecombineerd gaan worden. Dit gebeurt altijd ongeacht of er een rol met andere symbolen tussen zit. Deze bonus is zeer winstgevend en zal dan ook regelmatig voor euforie zorgen. Naast de winsten die ontstaan met dit bonussymbool zijn er natuurlijk ook nog de gewone symbolen die kunnen zorgen voor een prijs. En ook zal je wederom vrije spelen kunnen winnen als er 3 boeken vallen. De prijzen zijn daarbij allemaal door te gokken waardoor je ze kan verdubbelen. Dit doe je aan de hand van de gok knop ook wel de GAMBLE knop genoemd.

Gamble, uitbetaaltabel en de autoplay
De gamble zit naast de startknop. Door op deze knop te drukken als je een prijs hebt gehad kom je in het veld met en 50% gok kans. Hier zie je 3 kaarten en wel een rode een dichte en een zwarte. Nu moet je proberen te raden in welke kleur de dichte kaart zich aan jou zal gaan tonen. Weet je de juiste kleur te raden dan verdubbel je de inzet, heb je het bij de verkeerde eind dan verlies je alles. Let wel als je in de automatische stand speelt dan kan je geen gebruik maken van deze gokoptie. De werking van de autoplay is simpel. Door gewoon op deze knop te drukken zal het spel automatisch gaan spelen. Dit is te stoppen door opnieuw op deze knop te drukken. Dan is er nog de werking van de uitbetaal tabel. De uitbetaal tabel is ook aanwezig op de mobiele versie en wel in de vorm van de i. Door op de knop paytable te drukken kan je deze openen waarna je met more door deze tabel heen kan bladeren. Hierin zal je alles vinden wat op deze pagina is uitgelegd.